به گزارش خبرنگار مهر، مهدی ریاحی پیش از ظهر دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات استان اصفهان با اشاره به مشکلات ناشی از آلودگی معادن برای استان اصفهان اظهار داشت: افرادی که در روستاهای دارای معادن زندگی می کنند از بی ملاحظاتیهای بسیاری در این ارتباط می نالند به نوعی که آلودگی صوتی در کنار دیگر آلودگی ها نمود بسیار دارد.
وی افزود: زمانی که قانون معادن به تصویب رسید، سازمان محیط زیست خلاهایی در قانون دید و بر این اساس آن را به مراکز قانون گذار واگذار کرده است.
معدن داران برای جبران خسارت به محیط زیست الزام محکمی ندارد
سرپرست معاونت فنی حفاظت محیط زیست اصفهان با بیان اینکه معدن داران برای جبران خسارت به محیط زیست الزام محکمی ندارد، بیان داشت: کار بسیاری از این معدن داران را میتوان به فردی تشبیه کرد که سفرهای را پهن و از تمام امکانات آن استفاده کرده و سپس آن را به حال خود رها و دنبال کار خود میرود.
وی با بیان اینکه کمترین خسارت این نوع معادن ایجاد آلودگی منظر است، ابراز داشت: سازمان صنعت معادن تجارت لایحه ای به شورای معادن ارائه داده است تا با اعلام محیط زیست حسابی باز شود که قسمتی از درآمد معادن آلاینده به این حساب وارد و صرف بازسازی زیرساخت های روستایی خراب شده و یا جبران دیگر خسارتهای ایجاد معادن شود.
ریاحی ابراز داشت: این لایحه باید در کارگروه معادن استان فعال شود و این امر مطالبه عمومی را می طلبد چراکه با فعال شدن آن قدمی بزرگ در راستای رفع مشکلات ناشی از ایجاد معادن بی رویه در استان اصفهان برداشته خواهد شد.
وی در ارتباط با پیگیری برنامه جامع کاهش آلودگی هوای اصفهان نیز گفت: این برنامه در سال ۹۲ به تصویب شورای برنامه ریزی استان رسید که هشت محور اساسی دارد.
نقش تاثیرگذار شهرداری اصفهان در برنامه کاهش آلودگی هوای اصفهان
سرپرست معاونت فنی حفاظت محیط زیست اصفهان تاکید کرد: ۲۵ دستگاه و نهاد اجرایی در این برنامه جامع دخیل هستند و اقدامات این ۲۵ دستگاه با یکدیگر برنامه را پیش می برد و در این میان دستگاه هایی که بیشترین تاثیر را در ین برنامه جامع کاهش آلودگی هوا دارد شهرداری اصفهان و هشت شهر پیرامونی و سازمان صنعت، معدن و تجارت هستند.
وی در ارتباط با اقداماتی در راستای جلوگیری از برداشتهای غیرمجاز آبی از حوضه زایندهرود ابراز داشت: این امر مربوط به شرکت آب منطقه ای و آبفا است، این وزارت نیرو است که مجوزهای برداشت را صادر می کند، ما نیز مخالف بارگذاری بیش از حد توان هستیم و در مکاتبات و جلسات به دستگاههای ذی ربط نیز این امر را منعکس کردیم.
ریاحی تاکید کرد: ما اکنون تنها به فکر آبهای سطحی هستیم در حالیکه کاهش منابع زیرزمینی و استراتژیک و نشست زمین موضوعی بسیار اساسی تر از آبهای سطحی است به نوعی که خطر پیش آمدن مهاجرت از اصفهان را در خود نهفته دارد.
نیازمند مطالبات عمومی در زمینه رفع مشکلات آبی هستیم
وی تصریح کرد: اکنون آبخوانهای اطراف خالی و دشتهایی مانند «مهیار» نشست کرده است و این خطر اصفهان را نیز تهدید میکند و بر این اساس نیازمند مطالبات عمومی در زمینه رفع مشکلات آبی هستیم.
سرپرست معاونت فنی حفاظت محیط زیست اصفهان با بیان اینکه مقام نخست را در میان استانها در ارتباط با تعداد محیط بانان داریم، گفت: ۸۰ محیط بان به مجموعه ما اضافه شده است اما هنوز با استانداردهای بین المللی هنوز فاصله داریم.
نظر شما